Chronos WordPress theme actie: de resultaten

Afgelopen week (van maandag 20 Oktober tot en met zondag 26 Oktober) heb ik in samenwerking met de Creative Market een “free goods” actie gedraaid. Een week lang was een van mijn WordPress Themes (Chronos) gratis te downloaden.

Dat mensen van gratis spullen houden is algemeen bekend, hetzelfde geldt dus ook voor gratis WordPress Themes. Dat er echter ZO veel mensen geïnteresseerd zouden zijn in Chronos had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Binnen een paar uur tijd – na het ingaan van de actie – was Chronos al ruim 500x gedownload. Dit grote aantal downloads zorgde ook voor veel verkeer naar mijn server, wat er voor zorgde dat deze overbelast raakte. Na een belletje met @CLoudVPS en 10 minuten om te herstarten met wat extra power was de server weer online.

Totaal aantal downloads

Gaandeweg de week vorderde bleef het aantal downloads stijgen om op zondag avond uit te komen op het totale aantal downloads van 8037. Super!

Meer van dit

Ik moet zeggen dat deze manier van “extra exposure” me goed bevalt en ik ben dan ook van plan om in de toekomst meer soort gelijke acties te ondernemen op de Creative Market.